2014. november 3.

Világítás magyar módra

Az elmúlt hetekben többen kérdezték, miből csináltuk a világítást az antikváriumhoz. Sajnos Magyarországon nem lehet babaházakhoz alkatrészeket kapni, ezért ledszalagot vettünk, amely 9 V-os elemről működik. Különböző színűeket lehet kapni, az enyém "meleg fehér". Méterben árulják, például itt.


Többféle van, én olyat vettem, amelyen 60 led van egy méteren.


Ez 3 ledenként darabolható. (És persze nem árt, ha van az embernek egy hozzáértő férje, mert én például nem hiszem, hogy valaha is nekiálltam volna villanyt szerelni.)


Ezt használtam az antikváriumnál...






...  és tavaly a karácsonyi bódéban is:



Rég nem írtam új posztot, ennek oka, hogy az elmúlt hétvégéket nem alkotással, hanem nagytakarítással és selejtezéssel töltöttük. Sajnos gyűjtögetős típus vagyok ("jó lesz az még valamire!"), de be kellett látnom, hogy egy idő után kiszorítanak a tárgyak a lakásból. Ezért elhatároztam, hogy mindent kidobok, ami nem kell (vagy nem kellett az elmúlt 2 évben), az őrizgetett "alapanyagok" közül pedig azokat, amelyek újratermelődnek: sajtos doboz, WC-papír guriga, tojástartó, kartondobozok stb. Legnehezebb dolgom azokkal a semmire sem jó tárgyakkal volt, amelyekhez valamilyen emlék fűződik. Mondjuk úgy, hogy részeredményeim vannak... :)
A munkaasztallá előléptetett íróasztalomra is ráfért egy alapos takarítás. Minden projekt előtt letakarítom, de valahogy mire elkészül, mindig sikerül nagyon nagy kupit csinálnom...

Előtte:


Utána:


Adós vagyok még a bécsi kiállításról szóló beszámolóval, hamarosan jön az is.

Legyen szép hetetek!
Melli

6 megjegyzés:

  1. thank you for sharing your work withLED lighting. And I love your clean desk, I would love to have such an order ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ez jó kis ötlet! Nekem is van talonban egy hozzáértő manusom, be lesz fogva kicsit technologizálni :D
    Amúgy szerintem te még nem láttál igazi nagy kupit! :D Nálam a "rend" az első képes állapot...

    VálaszTörlés
  3. Very interesting lighting. Thank you for sharing, Melli. You desk is much cleaner than mine ;-)
    Hugs,
    Lisa

    VálaszTörlés
  4. Great idea to clear away the clutter! You must feel lighter and happier with fewer things around. The before and after pictures of your desk are very fun! xo Jennifer

    VálaszTörlés
  5. Oh, if I see this, I think my desk really needs a good cleaning up again ;O! I do this regularly and it helps, but just for the time being....:)!
    Thank you for sharing the LED lighting, Melli!
    Hugs, Ilona

    VálaszTörlés