2014. december 18.

Erik babaháza (1. rész)

Múlt héten sikerült valami vírust összeszednem, így rengeteg időm volt az unokaöcsém babaházával foglalkozni. (Már amikor nem a kanapén kornyadoztam.) Ezért még az is előfordulhat, hogy határidő előtt teljesen kész lesz, és nem kell utolsó éjszaka kapkodni. :)
(A képeket nyugodtan megoszthatom, mert egészen biztos, hogy a szülinapos nem fogja meglátni őket!)

Nincs könnyű dolga az embernek, ha kisfiúnak készít babaházat. A mi esetünkben mindenképpen babaház kell, nem vár, barlang stb. A színekkel is nehéz, mert én bizony most már minden színt túl lányosnak és túl cukinak látok. :(

A házat a szokásos rétegelt lemezből rakta össze a férjem. A magassága kb. 45 cm, a szélessége 60 cm, a mélysége 20 cm. A külsejét dekupázsoltam, majd alapozás után sárgára festettem és lakkoztam. A tetejére cserépmintás kartont ragasztottunk. Csak remélni tudom, hogy elég tartós lesz... Ha nem, majd megcsináljuk tojástartóból egyesével a cserepeket, garanciában. Egyelőre azonban az egyszerűbb és gyorsabb megoldást választottuk. :)






A tapéta kiválasztása sem volt egyszerű, mert "fiús" papírokat egyáltalán nem lehet kapni... Végül felül lett egy narancssárga virágos konyha (a narancssárga a kedvenc színe) és "a matróz szobája", középen két manós szoba, alul pedig az autószerelő műhely és a garázs.
(Természetesen a falak párhuzamosak, csak nem sikerült úgy fényképezni.)



A konyha (esetleg később fürdőszoba is lehet):



A matróz szobája kandallóval:


Az egyik manós szoba:


És a másik:


A garázs:


Az ablaka a kertre néz, az ajtó mellett pedig kulcstartó van. (Erik imádja a kulcsokat.) A kulcs nagyon pici, ezért úgy csináltam meg, hogy csak dísz a falon, nem lehet kivenni. A garázsban Erik autói parkolnak majd.


Ez pedig a műhely:


Berendezve valahogy így képzeltem, bár még szeretnék autós posztereket (azaz matricákat) a falra, remélem, találok valahol. A bútorok vastag kartonból vannak, és vettem egy nagyon egyszerű, műanyag autót, hogy szétszedhessem. A falról a szerszámokat szintén nem lehet leszedni.


Dolgozom a többi szoba berendezésén is, de ott még bútorokat kell festeni. A bútorokat egy játékboltban vettem, csak össze kellett rakni őket. (Ez is a férjemre hárult, nem vágták őket valami pontosan, csiszolgatni kellett.) A tervem az, hogy ha Erik valóban hosszú távon babaházzal szeretne játszani, nem csak azért akart egy ilyet, mert másnak is van, akkor kapni fog majd Sylvanian Families bútorokat, kiegészítőket és állatokat (egy sünije már van). Viszont nem akartam a babaházat üresen odaadni, mert úgy meg nem lehet vele játszani...

A babaház miatt az én karácsonyi jelenetem egyelőre pihen. De már csak egy napot dolgozom, utána pedig két hét szünet!!!

Melli

4 megjegyzés:

  1. What a wonderful dollhouse for a small boy! Sylvanian Families will be so fun! xo Jennifer

    VálaszTörlés
  2. Какой замечательный домик для мальчика! Мастерская для машин!!! Так рождается мечта!
    Татьяна

    VálaszTörlés
  3. Wonderful dolls house. I love the papers. Great idea to put a garage in it. I am sure he will be delighted.
    Hugs Maria

    VálaszTörlés
  4. Hi Melli! It is a wonderful dollhouse, I love the wall papers you have chosen and the exterior also looks nice, it is fantastic work! I love the idea for putting in a garage :)!
    Hugs, Ilona

    VálaszTörlés