2014. december 21.

Erik babaháza (2. rész)

Ma van a nagy nap: Erik 4. születésnapja. Délután 3-ra voltunk hivatalosak a szülinapi meglepetésbuliba. Erik kérte még régebben az anyukájától, hogy meglepetésbulija legyen - vajon hogy talál ki ilyet egy 4 éves? :) 
Lényeg az, hogy időben, már fél 3-ra sikerült befejezni az ajándékot! :) Fel is hívtam a húgomat, hogy el fogunk késni, mert még be kell csomagolni és el se kezdtünk készülődni, holott már indulni kellene... Ekkor megtudtam, hogy a "buli" nem 3-kor, hanem 4-kor kezdődik! Így még el sem késtünk! :)

Rengeteg képet csináltam, és sokat meg is osztok Veletek, mert ennél jobban nem sikerült leszűkíteni a választékot. Íme a végeredmény: négy szoba, egy műhely és a garázs.


A konyhába Sylvanian Families konyhabútort vettünk, az asztal és a székek viszont az egyik soha el nem készült jelenetemből kerültek ide. Ez az oka, hogy díszek vannak a székeken. Eredetileg nem ilyen színűek voltak, és többször megpróbáltam őket átfesteni valami barátságos színre, de nem igazán sikerült. Így az asztalt inkább hagytam... Ezek egyébként játékbútorok, játékboltban vettem őket már vagy egy éve.




Ilyen lett a matróz/tengerész szobája. A kanapé és a fotel műanyag játék, a szekrény és az asztal szintén összerakható fabútor. A kandalló egyedi darab. :)



Mellette a kincsesládikóban  kincsek (= gyöngyök) és fegyverek (előrelátóan két darab, mert két gyerek van) vannak:


Ugyanez a szoba a másik irányból:


Ez pedig a nappali, a szülinapos fotójával a falon. Szintén fabútorok, amit öntapadós textillel borítottam be. (Egy kis darab maradt belőle a konyhaasztalra is, terítőnek.)


A kép jobb oldalán apáról is van egy fotó, csak a képről lemaradt az egyik fele:


A ház lakója, egy kisfiú, a kanapén várta új gazdáját. (Tavaly vettem egy kislányt is, most sajnos nem vittem el, de karácsonykor azt hiszem, költözik ő is, ott nagyobb szükség van rá, mint nálunk...)


Ez pedig a hálószoba, rögtön a nappali mellett és családi fényképpel:




Játszószőnyeg is van, játékokkal:


Ez pedig már a műhely...




... és a garázs:


Az ajándék átadása viszont trükkös szervezést igényelt, a sógorom vitt minket kocsival, és csempészett be minket a lakásba úgy, hogy a gyerekek nem vettek észre az egészből semmit. Gyorsan kipakoltuk a dobozból a mozgatható dolgokat, és erre húztuk rá az itthon előre összeragasztott csomagolópapírt, aminek nem volt alja. Még kiosonni is sikerült a szobából úgy, hogy az ünnepelt nem is gyanakodott. 
Néhány kép az átadásról:





Nem is gondoltam, hogy a 6 évest is érdekelni fogja a babaház! :) Szépen eljátszottak vele, és egyikük súgva kérdezte a húgomat, hogy "Itt is hagyják majd?". :) Azt is mondták, hogy "Ez egy nagyon jó babaház!". Úgyhogy teljes volt a siker!

Én meg végre visszatérhetek a jó kis karácsonyi jelenetemhez, amit mostanában teljesen elhanyagoltam. :)

Melli

6 megjegyzés:

  1. Dear Melli,
    What a fantastic gift! It's so touching to see the little boys interested and already playing.
    You deserve a wonderful Christmas and Happy New Year!
    Hugs, Drora

    VálaszTörlés
  2. Какой замечательный подарок для маленького мальчика!!! Я представляю, сколько было радости!! Вы большой молодец!
    Счастливого Рождества!
    Обнимаю
    Татьяна

    VálaszTörlés
  3. Oh Melli, how adorable: those pictures of the excited boys waiting for this special gift: the dollhouse :D! I love the story how you describe the smuggling of the dollhouse into the department, how exciting it was for you all and that all went well ;)!
    Thank you for sharing so much pictures, where we can see all the details of this wonderful dollhouse, what a fantastic gift!!
    Now this big job is done, you can make any progress on your Christmas project ;)!!
    Hugs, Ilona

    VálaszTörlés
  4. How nice that the boys were excited for the gift! You did a great job. I am looking forward to seeing your Christmas project.
    Have a wonderful week,
    Lisa :-)

    VálaszTörlés
  5. The house looks wonderful. Thank you for sharing your adorable pictures of the boys. They look so excited. All your hard work was worth it :)
    Hugs Maria

    VálaszTörlés
  6. I love the house, and what a wonderful gift! It is so touching to see the two boys enjoying playing with the new house. Great job! xo Jennifer

    VálaszTörlés