2014. szeptember 22.

Miniatűr konyha 6. (Befejezés!)

Végre eljött ez a nap is, el sem hiszem! :) Elkészült a konyhás jelenetem! (Legalábbis a belseje, mert a muskátlit az ablakba még mindig nem csináltam meg...) És tegnap még fényképezni is sikerült! :)
Lehet, hogy ezt már többször mondtam, de eddig ez volt a legösszetettebb jelenetem. Ebben alig van olyan dolog, amit vásároltam, szinte mindent én készítettem (ezt-azt persze a férjem segítségével, mint mindig). Ilyen lett:
A szekrénynek mindkét ajtaja nyitható.


Az egyiken egy régi képeslap látható.


A szekrényben kaptak helyet azok a lekvárok, amik majdnem két éve készültek, és az első apróságaim között voltak. A cukros doboz hiányzik a szekrényből, mert éppen sütemény készül. :)


A szekrény tetején kapott helyet néhány használaton kívüli dunsztos üveg. Előttük az egyik kancsóm, a kávédaráló, és egy teáskanna, amit tegnapelőtt találtam a hobbiboltban.


A teáskanna alá befért a kekszes dobozom is.


A teáskészlet az Ebay-ről érkezett, a tányérokat tavaly vettem Bécsben.


Kevésnek éreztem a falon az egy fényképet, ezért készítettem még egyet. Mindkettő saját esküvői fotó. :)Itt láthatjátok azt a polcot, amivel még adós voltam. Szakácskönyvekkel és fagyiskelyhekkel.


A képkeretet papírból csináltam. Nagyon nehéz volt felragasztani, mert festés után kicsit megvetemedett, és nem volt türelmem másikat készíteni. :)


Az órához sokáig kerestem a keretet. Először fehéret szerettem volna, de aztán rájöttem, hogy tetszik, hogy ezüst színű.


A kelyhek gyöngyből készültek. Végül sikerült nekik helyet találnom, pedig sokáig úgy nézett ki, hogy nem férnek sehova.


A polc aljára mindenfélét akasztottam, kellő összevisszaságban. :)


A mosogató és környéke – felülnézetből. A csaptelepet a Pinterest-en láttam viszont "tutorial" megnevezéssel. Nagyon örülök, hogy tetszik!


Macskám is van, az ablakon át néz be. De sajnos mire befejeztem a fényképezgetést, megszökött. Sehol sem találom...


A táska várja, hogy kipakolják...


Haladunk szépen jobbra..., itt láthatók azok a dolgok, amelyek miatt elkezdtem a konyhai jelenetet építeni. :) Gyúródeszka félig kész süteménnyel, krém és torta. Az eredeti süteményes jelenetet, ahol az egész elkezdődött, itt tudjátok megnézni.


Életem első reszelője. Megteszi, de van még hova fejlődni. :) Kicsit csálé lett.


A habverő is. :)


A székem egy saját készítésű szakácskönyvvel.


Igazi recept, mini betűkkel...


...kétoldalasra nyomtatva. Ez is jó régi példány.


Felülnézetből:


Tetszik, ahogy az ablakon besüt a nap. Több mint egy hetet vártam rá!!! :)


Az egész jelenet 23 cm magas.


Szeretnék majd egy képkeretet az elejére, jól mutatna a konyhámban a falon! :)


Legyen szép hetetek!
Melli

13 megjegyzés:

 1. Ez nagyon élő lett! Gratula! :)

  VálaszTörlés
 2. Its a wonderful scene, all your pieces look wonderful What a inviting a lovely place!
  ~J

  VálaszTörlés
 3. Beautiful scene with many details.

  VálaszTörlés
 4. Gorgeous scene! I love all of your tiny details and the pretty colors you've chosen! Great job--your mini kitchen is so beautiful! xo Jennifer

  VálaszTörlés
 5. It's just beautiful and so realistic! Lovely details and very accurate finish. Congratulations ;-)

  VálaszTörlés
 6. Привет Мели!
  Мне нравится ваша кухня! Очень интересные детали: письмо в дверце шкафчика,, свадебные фотографии, кот за окном :) :) :). Красивые часы. Очень аппетитный пирог. Так уютно и тепло на кухне! Замечательно, когда лучи солнца падают из окна, а за окном любопытный кот рассматривает Вискас! Очень хорошая работа!!!
  Обнимаю
  Татьяна

  VálaszTörlés
 7. I love your kitchen scene. It is so bright and cheerful. The clock is beautiful. All the little details are wonderful.
  Hugs Maria

  VálaszTörlés
 8. Wow Meli! This is such a beautiful kitchen display. You have managed to include wonderful pieces and make it look sunny and lived in. I love it.
  Hugs, Drora

  VálaszTörlés
 9. Lots of wonderful details, I love it all but especially the bag of groceries.

  VálaszTörlés
 10. Thank you very much for your lovely comments! Hugs, Melli

  VálaszTörlés