2015. február 21.

Karácsonyi jelenet (befejező rész)

Ma sikerült végre néhány fényképet csinálnom a legújabb jelenetemről. Ilyen lett:A kedvencem természetesen a kandalló:


A képkereten változtattam még egy kicsit, mert hiába kentem rá antikoló pasztát, valahogy nem lett az igazi. Ezért szürke szemhéjfestékkel összepiszokoltam:
A kandalló elég üresnek tűnt, dacára annak, hogy a tetejét telepakoltam, és hiányzott valamilyen élénk szín is, ezért készítettem még egy koszorút.


Néhány dísz elgurult fadíszítés közben. :)A karácsonyfát a kolléganőmtől kaptam. Talán egy kicsit nagy lett (vagy a szoba túl kicsi), de azért megteszi. :)


Eredetileg sokkal nagyobb, kb. 3 cm-es műanyag díszek voltak rajta, azokat leszedtem. Ezeket a díszeket gyöngyökből készítettem, és medálokat is használtam:


Természetesen ajándékok is vannak: A korcsolya is a fa alá került:

A másik oldalon is elég nagy lett a rendetlenség:


A párnát még régebben hímeztem. Nem tudtam eldönteni, hogy valóban szükség van-e rá vagy elég a másik, végül maradt, egy szelet karácsonyi kuglóf társaságában.


A szék alatt karácsonyi dalok kottái hevernek:A tortát és a kávéscsészét arról az asztalkáról szedtem le, amit Rómában vettem másfél éve. (Az asztalt és a széket majd egy másik projekthez használom fel.)


A szék mellett a földön további rendkívül hasznos dolgok foglalnak helyet: fényképek, képeslapok, gyertya és édesség. A szaloncukor a 2013-as karácsonyi bódémból maradt (túl sokat csináltam), így szerencsére nem kellett idén is bíbelődni velük. Emlékszem, akkor egy hétig gyártottam őket a munkahelyemen, minden egész órakor csináltam hármat. Csak így lehetett elviselni a mennyiséget. :)
Közben megtudtam, hogy szaloncukor csak nálunk, Magyarországon kerül a fára (vagy a fa alá). Itt találtok képeket arról, hogy néz ki a valóságban.


Ezekkel a képekkel búcsúzom a téltől! :)
Don't miss my giveaway!
Melli

12 megjegyzés:

 1. Las escenas navideñas son preciosas, el árbol te ha quedado muy bien, me gusta la chimenea, el osito en el sofá, farolillo con vela, las partituras, esos detalles que le dan encanto.
  Un abrazo
  Maite

  VálaszTörlés
 2. Привет Мелли! Вы сделали большую работу! Ваша новогодняя сцена смотрится замечательно! Вы напомнили про замечательный праздник, который ушел. Но очень скоро:) :) :), он к нам придет! Мне нравится все! Замечательные новогодние игрушки, конфеты, коньки, камин.... Абсолютно все прекрасно!
  Обнимаю
  Татьяна

  VálaszTörlés
 3. Your Christmas room is wonderful. So many beautiful details. I love the box of sweets it makes the room look so real. Fantastic job I love it.
  Hugs Maria

  VálaszTörlés
 4. HI Mely! Your Christmas scene is wonderful, all miniatures are so wonderfully made and the whole scene is a feast for the eyes :)! Great work! I especially love the ice skates!
  Hugs, Ilona

  VálaszTörlés
 5. Hello from Spain: I just discovered your blog and really like. I also collect Barbies and furniture in 1:06 scale. I love your blog. Great job. I invite you to visit my blog: all4barbie.blogspot.com If you want to keep in touch. I became a follower of your blog.

  VálaszTörlés
 6. love that photos, looks so pretty :)
  check out our blog too :)

  VálaszTörlés
 7. I love your Christmas scene, all miniatures are so wonderful!

  VálaszTörlés
 8. Great details! The wallpaper is beautiful, and I love the tiny lantern and glitter house! xo Jennifer

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jó lett Melli! Gratulálok hozzá! Kár volt a korcsolyát eldugni, mert az is remek!!!
  puszi ( márciusban találkozunk, majd priviben írunk :)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon jó lett Melli! Gratulálok hozzá! Kár volt a korcsolyát eldugni, mert az is remek!!!
  puszi ( márciusban találkozunk, majd priviben írunk :)

  VálaszTörlés
 11. So beautiful and creative, and I love the music, too. :) Warm greetings from Montreal, Canada.

  VálaszTörlés