2016. október 23.

Még élek / Still Alive

Üdv Mindenkinek! :)

Eredetileg az volt a tervem, hogy legközelebb csak akkor írok, amikor már kész a teljes ház kívülről, a cserepek kivételével. Ez majdnem sikerült is, de már olyan sok idő telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, hogy arra gondoltam, néhány képet azért mutatok, bár most nem dokumentáltam a folyamatot olyan részletesen.
Már 2 hete folyamatosan azt gondolom egyébkként, hogy hétvégére kész a házikó. De pár dolgot újra kellett terveznem és festenem, ezért ma megint nem fogjuk tudni összerakni.
Talán majd jövő héten! :)

Nagyjából itt hagytam abba legutóbb:


Az első újratervezés a téglafallal kapcsolatban történt. Valahogy nem illett hozzá semmi, nem tudtam, milyen padlót válasszak. Ezért elhatároztam, hogy a terasz fa burkolatot fog kapni. (A téglafallal nagyon sokat dolgoztam, fel fogom használni egy önálló jelenteben...)
Eredetileg vidám, country zöld színnel terveztem feldobni a fehér falakat, de nem lett jó, nagyon sápadtnak találtam.Kipróbáltam a counry kéket is, azzal sokkal jobban tetszett, és az erdetileg terveztt járólapot is hajópadlóra cseréltem.
 

A mennyezetet festettem (ez se volt kis munka, belecsiszolni a csíkokat), de végül ez sem tetszett. :(
Ezért újrakeztem ezt is, de festés előtt nem csiszoltam meg eléggé, a csíkok továbbra is megmaradtak. Csiszolhattam és festhettem újra... Egy előnye azonban volt a bénázásnak: most már tudom, hogy hány rétegben kell valamit lefesteni és mennyire kell ahhoz megcsiszolni, hogy igazán kopott hatást érjek el. :) Eddig soha nem sikerült olyanra, mint szerettem volna. 


Mivel továbbra is sok a fehér felület, téglával még tudtam rajta "vidámítani". Nagyon nehéz volt odaragasztani a papír, és fugázni se volt egyszerű, de végül egész jól sikerült szerintem. :)Most még a bejárati ajtó van hátra. A rontott zöld szín után (amivel természetesen mindent gondosan lefestettem) Orsi javasolta, hogy legközelebb papírral teszteljek, így már megvan a színminta.Ha a mennyezetet sikerül kijavítanom és az ajtót lefestenem, akkor már tényleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy véglegesre összerakjuk az egészet. :)
Végül még néhány kép az elmúlt hetek beszerzéseiről. A kis kék vödör a strandjelenetembe kívánkozik! :)
 
Már alig várom, hogy elkezdjem berendezni a házat! Több doboznyi bútor és egyéb apróság várja, hogy végre felhasználjam! :)

Melli

7 megjegyzés:

 1. Te queda bonito de azul, enseguida amueblaras y edtoy desea do verla.
  Un abrazo
  Maite

  VálaszTörlés
 2. Te queda bonito de azul, enseguida amueblaras y edtoy desea do verla.
  Un abrazo
  Maite

  VálaszTörlés
 3. une structure harmonieuse et de jolis coloris, quelle belle maison

  VálaszTörlés
 4. Wonderful work Melli i love it! Kiss

  VálaszTörlés
 5. I love the brickwork Melli. It looks wonderful, as does the colour your chose for your wood. =0)

  VálaszTörlés
 6. I love your house, the details are amazing :)

  VálaszTörlés