2020. március 8.

Ásó, kapa, nagyharang / The Wedding Roombox (2)

Nagy örömmel mutatom be a legújabb dobozomat, mert egy (illetve kettő) nagyon kedves családtag esküvőjére készült. Pár éve készült már egy hasonló, nagyon igyekeztem, hogy ne egy teljesen ugyanolyat csináljak, és bár vannak állandó elemek, talán sikerült is. :)
Rengeteg képet hoztam!



A külső részen ismét alkalmaztam a nemrég kitalált ötletemet, a transzferálást. A Wagner-féle nászinduló egy részlete került a keret mellé/alá. Mázlim volt, mert ezzel kezdődött a szertartás, a jóval népszerűbb Mendelssohn viszont talán el sem hangzott. :)







Nagyon vártam már, hogy megkapjuk a hivatalos meghívót, mert a rajta lévő idézetet szerettem volna a falra tenni. Végül ennél is jobban alakult a dolog: a meghívó tökéletesen passzolt színben és stílusban a dobozhoz, így az eredeti meghívót tudtam felhasználni emlékül, csak a keretet készítettem balsafából.



Sokat gondolkoztam, hogy a fotel milyen színű legyen. Eredetileg természetesen kopott fehéret képzeltem el, de miután átkárpitoztam (később erről is lesz fotó), annyira tetszett az összhatás, hogy inkább meghagytam az eredeti színét. 
A menyasszonyi csokrot már teljesen rutinosan kötöttem kb. 5 perc alatt.
A táska is saját munka, szalagból és csipkéből ragasztottam.


A szék alá eredetileg egy fehér szandált akartam tenni, de több réteg fehér zománcfesték után még mindig sárga volt a Barbie-szandál, így jöhetett a már jól bevált cipősdoboz. 
A kalitka a rózsákkal egyike az általam elsőként készített miniatűröknek, de még sehol nem mutatott olyan jól, mint ebben a dobozban.




A lámpát rendkívül kreatívan pizzásdobozban érkezett műanyagból, tortagyertyák tartójából és gyöngyökből ragasztottam. Erről is teszek fel fotót a "hogyan készült" részben. :)


Kedvencem az asztal. :) Először kovácsolt vas jellegűvel próbálkoztam (gyöngyalkatrészből), de nem nézett ki olyan jól, és kisebb is volt, nem fért volna rá ennyi minden. De utolsó előtti nap találtam a dobozomban két fadarabot. Érthetetlen, hol bújkáltak az elmúlt hónapban. :) Virág, esküvői magazinok, fésű, tükör, parfüm és gyűrűk kerültek rá. A fésű, a tükör és a gyűrűtartó előző életükben medálok voltak.







A falon fotók az ifjú pártól (titokban kellett beszerezni őket), és egy cicás kép, mert nekik is van két cicájuk. :) A szőnyeget nyomtattam.




És A ruha. :) Az előző doboznál varrással próbálkoztam, de elég nehezen ment,  most ragasztottam. :) A fátylat a kisfiam babakocsijának szúnyoghálójából vágtam ki, így azt sem kellett varrni. :) A nyakláncot gyöngyből fűztem.




A könyveken tökhintó (medálból), ez pusztán dekorációs jelleggel került ide.


Sajnos a munkálatok során ez a doboz is eléggé a szívemhez nőtt, így majdnem megtartottam. :) De végül nem, így a lakodalomban a desszertes asztal fölött mindenki megcsodálhatta. :) Nagyon jól mutatott ott, mintha dekorációs céllal valaki megtervezte volna!



A végére hagytam a "hogyan készül" képeket. Pont találtam egy ilyen készletet a neten, gyorsan megvettem, és picit átalakítottam az egyik fotelt.



Itt pedig a csillár készül: 



Most megpróbálok visszatérni a babaházamhoz, illetőleg van még egy tervem, a Hobbizóna 3., amit szeretnék már most elkészíteni, mert körvonalazódik egy szeptemberi kiállítás lehetősége is.

Legyen szép hetetek!
Melli

7 megjegyzés:

  1. What a lovely gift to have made for your family members! It is so full of detail and thoughtfulness that it must have touched them deeply. And the dress is magnificent! You will certainly have to make one for yourself!

    VálaszTörlés
  2. Seguro que estarán encantados con este regalo.
    Es una preciosa escena llena de detallitos.
    Un saludo

    VálaszTörlés
  3. Una preciosa escena,seguro que les habrá encantado!
    Besos.

    VálaszTörlés
  4. A beautiful and romantic gift.

    VálaszTörlés
  5. You have created a most beautiful room box. It's an enchanting gift which I'm sure the receivers will love to get.
    Hugs, Drora

    VálaszTörlés
  6. a Very Romantic looking roombox and the wedding gown is Gorgeous!

    VálaszTörlés