2016. április 1.

In vino veritas, Tutorial - Day 2 (Bemutató, 2. nap)

Copyright. Az alkotás szerzői jogi védelem alatt áll. A szerző írásbeli engedélye nélkül tilos kereskedelmi céllal reprodukálni.

Mostanra már megszáradtak a falak. Ne ijedjünk meg, szinte biztos, hogy a struktúrpaszta megreped. Nem gond, mert lepotyogni nem fog, viszont az eredmény "rusztikusabb" lesz. Ha az ismerőseink kérdezik, tegyünk úgy, mintha szándékosan csináltunk volna! :)

Most elkészítjük a padlót.
Én a téglát tojástartóból szoktam csinálni, mert nem teljesen sima, mint a karton. Általában szürke tojástartóban vesszük a tojást, de ha akad vörös, azt mindig elteszem. Így most volt otthon kétféle vörös és egy sárga, ezeket használtam a téglához. (Ha csak szürke tojástartónk van, fessük le. Használjunk többféle árnyalatot.)

A téglát fugázni fogjuk, ezért, hogy majd ne ázzon el a papír, kenjük le valamilyen vízálló, matt lakkal. Amikor én először csináltam, csak ragasztólakk volt kéznél, azzal is teljesen jól működik.


Amíg a lakk megszárad, elkészítjük az üvegeket. 
Ha nincs jobb ötletünk, vegyük elő a kiégett karácsonyfaégőket (piros, zöld, narancssárga, fehér). Természetesen jót is használhatunk, csak akkor írjuk fel a naptárba decemberre, hogy ne felejtsünk el újat venni, különben szenteste nagyon idegesek leszünk.... (A műanyag foglalatra nem lesz szükségünk.) Fessük le aranyszínűre (esetleg ezüstre vagy szimplán sárgára) az égők tetejét. 


Keressünk az interneten boroscímkéket és nyomtassuk ki a megfelelő méretben. Ragasszuk őket az égőkre. (Én ezt és ezt használtam.)


Ha van olyan szerszámunk, amivel le tudjuk vágni az égők alját, megtehetjük. Nekem nincs. De szerintem nem is érdemes vacakolni vele, mert ha a habkarton szélét egy picit megkapargatjuk tűvel, akkor simán bele lehet tuszkolni az égők alját, így nem fognak látszódni. Sőt, így még odaragasztani is könnyebb lesz. :)Mostanra nagyjából megszáradt a lakk. (Ha nem, akkor várjunk még egy-két órát.) 
Ha szeretnénk a falat összepiszkítani, akkor NAGYON kevés fekete festéket keverjünk bele sok vízbe, és mossuk át vele a falat. Főleg az alját és a sarkokat. (Kevés festékkel kezdjük, és ha nem lesz elég szürke a fal, inkább tegyünk még festéket a vízbe és kenjük át újra, nehogy sok legyen.)


Ezután befejezzük a padlót.
Hobbiboltban mozaiktechnikához kapható fugaport szoktam használni erre a célra. Vízzel kell elkeverni (apránként adagoljuk), elvileg tejföl sűrűségűre. Szerintem könnyebb vele dolgozni, ha sűrűbb. Egyszerűen kenjük rá a téglára (használjunk gumikesztyűt), majd kb. 10 perc után nedves ronggyal alaposan töröljük le a felesleget (főleg a téglákról). Ha úgy érezzük, hogy már kész, töröljük át még egyszer. :) Akkor lesz elég tiszta.Óvatosan csavarozzuk össze a dobozt.


Jó hír, hogy mára végeztünk. :) Kérjük meg a párunkat, családtagunkat, lakótársunkat vagy szomszédunkat, hogy maszírozza meg fájós vállainkat. :)

Folytatása következik!
Melli

Kapcsolódó bejegyzések: 
Végeredmény (Finished projekt)

5 megjegyzés: