2018. december 6.

Medvék - Hogyan készült? 2. rész

Copyright. Az alkotás szerzői jogi védelem alatt áll. A szerző írásbeli engedélye nélkül tilos kereskedelmi céllal reprodukálni.

A mai részben a kőkerítést és a ház alját fogjuk elkészíteni. Én most kartonpapírt használtam, de nem volt a legjobb megoldás, nagyon vetemedett. De még kezelhető volt, lepréseltem. :)
Tehát vágjuk a kartont a szükséges méretre, majd kenjük le egy rétegben hobbibetonnal. Hagyjuk megszáradni. (Ha már nem ragad, pakoljunk rá valami nehezet.)



Stencillel (ennek hiányában fogpiszkálóval) és újabb réteg betonnal alakítsuk ki a köveket. Hagyjuk ismét megszáradni. (Préseljük is!)


Ha megszáradt, színezzük festékkel, pasztelkrétával, vagy ha jobbat nem találunk, szemfestékkel. :)


Ugyanígy készítsük el a ház alját is, csak az alsó betonréteget fessük fehérre, mielőtt elkészítenénk a köveket is.


Ellenőrizzük, hogy haladunk, ez motivációt ad a folytatáshoz. :)


Fessük le az eget kékre, ne legyen nagyon homogén, használjunk többféle kéket, valamint fehéret. 
Válasszunk 2 megfelelő képet a doboz jobb és bal oldalára. Legegyszerűbb és legszebb, ha falinaptárból vágjuk ki, de ha nincs, akkor nyomtathatunk is az internetről. Figyeljünk arra, hogy ha őszi képet választunk, akkor a leveleket és a pázsitot is őszire kell megcsinálni, ha tavaszi lesz a kép, akkor pedig tavaszira. Vágjuk méretre és ragasszuk a helyére. Ragasszuk be a kerítést és a ház alját is. 
Menjünk, és igyunk valamit, megérdemeljük! :)


Folytatása következik! :)
Melli

5 megjegyzés: